ADIN 760.00 1.20%

ALK 18,161.66 1.69%

GRNT 1,250.12 0.01%

KMB 12,896.69 1.43%

MPT 73,300.00 0.27%

OKTA 3,750.00 -0.26%

RMDEN20 99.90

STB 1,499.61 -0.03%

STIL 95.00 -5.00%

TETE 2,350.00

TNB 28,001.00 0.11%

TTK 1,346.44 -1.65%

страна.мк

1:57 AM 8/8/2022 Времето во Скопје: 14°C

Власта ќе ги оданочува и штедните влогови на граѓаните во банките

страна.мк

05/08/2022

Власта ќе ги оданочува и штедните влогови на граѓаните во банките

Власта е решена да удри по граѓаните. Она што подолго време се говори најверојатно ќе се оствари. Најновиот удар ќе биде по штедните влогови кои граѓаните ги имаат во банките кои ќе се оданочуваат.

Ова било најавено на средбата на директорката на УЈП Сања Лукаревска, министерот за финансии Фатмир Бесими и директорката на Царина Славица Кутиров каде се дискутирало за даночните реформи.

Граѓаните во македонските банки чуваат околу 220 милијарди денари кои со измените би се оданочувале.