ALK 14,198.61 0.29%

GRNT 1,100.00 -2.91%

KMB 7,946.79 0.59%

MPT 72,503.39

RMDEN18 99.50

RMDEN19 99.70

SLAV 3,011.00 -3.00%

STB 1,191.43 -0.63%

TEL 327.00 -0.30%

TNB 19,563.48 2.97%

страна.мк

5:43 PM 5/9/2021 Времето во Скопје: 3°C

Градоначалникот на Аеродром Златко Марин купува службен мобилен телефон од 100.000 денари (ФОТО)

страна.мк

04/05/2021

Градоначалникот на Аеродром Златко Марин купува службен мобилен телефон од 100.000 денари (ФОТО)

Градоначалникот Марин ова што го прави во Аеродром веќе не е нормално! Си купува телефон од 100.000 денари, 6,7 луѓе во општината ќе потрошат 500.000 денари за телефони. Ова е објава на Фејсбук страницата Против загадување и труење на народот.

„Златко Марин и СДСМ се луксузираат со наши пари.

Телефон од 100.000 денари за градоначалникот.

Телефон од 75.000 денари за претседателот на совет!?

Во време на пандемија, која илјадници семејства останаа без работа и уште толку едвај крај со крај врзуваат, приоритет за градоначалникот е набавка на нов телефон, за 100.000 денари.

Вакво безобразно расфрлање со пари е недозволиво.

Неколку милиони денари ќе ја чини Општина Аеродром ова самоволие.

Златко, доста е!“

181553842_10226225526573722_804577562108659831_n.jpg