страна.мк лого

4:25 AM 3/5/2021 Времето во Скопје: 3°C

Чулев: Надежите на граѓаните за правда се изневерени, кој е крив сега?!

страна.мк

22/02/2021

Од држава членка на НАТО и претендент за членство во ЕУ најмалку што се очекува е сериозно отсуство на волја и капацитет за справување со основните предизвици со акцент на најгорливот проблем борбата против организираниот криминал и корупцијата, оценува екс-министерот за внатрешни работи Наќе Чулев.

„Очекувањата и надежите на граѓаните за правда, владеење на правото и подобар живот се изневерени.

Состојбата е аларманта, одговорноста мора точно да се лоцира со име и презиме.

п.с. Кој е крив сега?!“ – прашува тој.

https://www.facebook.com/NakjeChulev/posts/266966771496791